Tuesday, June 10, 2008

Siapa aku untuk melawanMu Ya Allah..


Siapa aku untuk melawanMu Ya Allah??
Andai saat aku mengangkat tangan mencabarMu, Perlahan-lahan Engkau mengusapku dengan mengalirkan darah-darah seluruh tubuhku atas kasihMu,

Siapa aku untuk melawanMu Ya Allah??
Andai tika aku memalingkan mukaku dari menatapMu, Engkau Kekasih setia yang tidak pernah berpaling memujuk hambaMu,

Siapa aku untuk melawanMu Ya Allah??
Andai detik diri yang sentiasa melangkah untuk mengingkariMu, Engkau tidak jemu dari terus memerhati agar tidak tersadung susun langkahku.

Siapa aku untuk melawanMu Ya Allah??
Andai setiap kali aku menghadiahkan kasihku kepada yang selainMu, Engkau tidak kecewa dari terus menghadiahkan tiap hela nafas buatku,

Siapa aku untuk melawanMu Ya Allah??
Andai dengan gelodak nafsu yang selalu aku turuti, Engkau terus membelai dan memimpin... "Wahai hambaKu.. ini jalan yang lebih baik buatmu"

Siapa aku untuk melawanMu Ya Allah??
Tika aku berterima kasih kepada selainMu, Engkau tidak pernah menagih syukur buat syarat pemberian rezekiMu..Siapa aku untuk terus melawanMu Ya Allah??
Saat kaki ini terus bongkak melangkah, namun diriMu membiarkan Jantung ini terus berdegup kerana sayangMu kepadaku,


Siapa aku untuk terus melawanMu Ya Allah??
Andai dengan jiwa maksiat ini terus angkuh berlagak berani menahan azabMu, Engkau tidak jemu memberi peluang dan ruang kepadaku untuk terus bertaubat.

Siapa aku untuk melawanMu Ya Allah??
Saat lidah ini hebat mencaci syariatMu, Engkau sekadar tersenyum melihat gelagat hambaMu yang masih tidak sedar hakikat tidakkan terbuka sedikitpun rahangku melainkan dengan izinMu.

Siapa aku untuk terus mengetepikanMu Ya Allah,
Saat Engkau memanggilku, aku terus membiarkan Engkau sabar menunggu... sedang aku terus leka bersama teman-teman duniaku.

Siapa aku untuk melawanMu Ya Allah,
Saat kecintaanku ditabur buat insan-insan lain... Kasih buatMu kupinggir. Sedangkan tidak ku sedari asal cinta yang berputik tidak lain kerna cintaMu kepadaku.


Aku tidak mengerti... mengapa lagi aku terus melawanMu. Bagaikan tidak mengerti diri dan tubuh ini tidak ada satupun yang tercipta melainkan izinMu.

Tuhanku..

Ampunkan dosaku..[AbeJoesCorner-saizol@yahoo.com]
0 comments: